81 396 часа - общо взето толкова време прекарваме в работа

...
81 396 часа - общо взето толкова време прекарваме в работа
Коментари Харесай

Над 81 000 часа от живота си прекарваме в работа. В кои региони в света хората са най-неудовлетворени?

81 396 часа - общо взето толкова време прекарваме в работа през живота си. Единственото нещо, за което отделяме повече време е сънят.

Щом прекарваме толкоз огромна част от живота си на работа, е обикновено да се запитаме дали сме задоволени от животът на работа? Според по-голямата част от работната мощ в света споделят, че не са задоволени от живота си по време на работа. Цели 19% споделят, че даже са нещастни . Това се споделя в отчетът State of the Global Workplace: 2022 на Gallup.

Идеята, че " работата е гадна " царува на всички места. Да си незадоволен от работното си място обаче може да докара са много съществени положения. Ако човек е трагичен в работата си, то това може да му донесе повече страдалчество, в сравнение с безработицата.

В едно от най-мащабните изследвания за аргументите за така наречен бърнаут, Gallup открива, че за това положение най-вече способстват непостижимото натоварване, неразбираемата връзка от страна на мениджърите, липса на поддръжка от страна на мениджърите и неоправдания напън във времето.

Решението е просто: по-добри водачи на работното място. Мениджърите би трябвало да бъдат по-добри слушатели, учители и сътрудници. Добрите мениджъри оказват помощ на сътрудниците си да учат и да порастват, признават триумфите им. В такива среди работата е по-ефективна, се споделя в изследването. За 79% от служащите този тип работна среда може да наподобява като несбъдната фантазия, само че за 21%, това е действителност. Те също имат дни със стрес и паника, само че това не е непрекъснато положение.

Gallup пресмята, че незадоволителната ангажираност на чиновниците по време на работа коства на международната стопанска система 7,8 трилиона щатски $ и съставлява 11% от международния Брутният вътрешен продукт.

Какво друго демонстрира анализът на Gallup измежду 112 312 бизнеси в 96 страни?
21% от чиновниците са ангажирани напълно с работата си в работното си време 41% от чиновниците признават, че са изпитвали стрес по време на работа
Всъщност през 2020 година чиновниците, които са изпитвали стрес, обвързван с работното място, в международен мащаб доближи най-високото си равнище. През 2021 година този % е още по-висок. Неизбежно стресът, който служащите усещат, оказва въздействие върху работното място.
Европа и Южна Азия бяха изключително наранени през 2021 година от вълните на COVID-19. Само 11% от чиновниците в Южна Азия са били задоволени от работата си - най-ниското районно богатство в света. Пазарът на труда сподели удивително възобновяване в Съединени американски щати и Канада, само че не и другаде. 45% от чиновниците споделят, че в този момент е добър миг за намиране на работа. САЩ и Канада са най-хубавите районите в света за един чиновник съгласно изследването.  Имаме потребност от 10-20 хиляди квалифицирани чиновници годишно
Имаме потребност от 10-20 хиляди квалифицирани чиновници годишно

Това декларира Илия Кръстев, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията за нововъведения

Ето някои заключения за работната мощ в Европа:
В Европа се регистрира най-нисък районен % на ангажирани чиновници (14%). 37% от работната мощ в Европа изпитва паники всекидневно, а 39% са под стрес постоянно На въпрос дали корупцията е необятно публикувана в предприятията, и в страната, цели 60% дават отговор позитивно. Интересно е, че това е вторият най-нисък % по райони в международен мащаб. 44% считат, че сега има положителни шансове да си намерят работа. В Европа е вторият най-нисък районен % на чиновниците, които споделят, че има възможност да се реалокират през идващите 12 месеца - 14%.
Що се отнася до България:
21% от чиновниците у нас споделят, че са ангажирани в работата си Сред 38-те страни в Европа, включени в проучването, сме на предпоследно място по задоволеност в живота. Само Кипър ни изпреварва по този индикатор. 29% споделят, че изпитват тревога всекидневно, 34% споделят, че под стрес по време на работа Цели 44% от работната мощ у нас счита, че е добър миг за намиране на работа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР